Goede Doelen

Hieronder ziet u voor welke goede doelen wij ons in het verleden hebben ingezet.


WANDELEN VOOR WATER WAS EEN GROOT SUCCES!
Vrijdag 9 juli 2021 heeft de hele school gewandeld voor water. Hiermee hebben we aandacht gevraagd voor leefgebieden in de wereld waar schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. Wat was dit een succesvolle dag! Van groep 1 tot en met groep 8 hebben we rondjes gelopen om de school. Stempelkaarten werden volgestempeld en met een rugzak op liepen alle kinderen met een grote glimlach de kilometers. We liepen niet alleen voor de gezelligheid, want dankzij alle sponsoringen hebben we in totaal een bedrag van: € 8.085,64 opgehaald! Hiermee kunnen er vele kinderen geholpen worden aan schoon drinkwater. Wat een fantastisch nieuws om hiermee de vakantie in te gaan! Alle sponsoren bedankt!


Kika
Florine en Maud uit groep 8 hebben een inzamelingsactie georganiseerd voor Kika. Tussen 21 september en 18 oktober 2020 kunnen kinderen lege statiegeldflessen meenemen naar school. 

Voedselbank
Met Kerstmis verzamelen we ieder jaar met alle kinderen producten die worden gedoneerd aan de voedselbank. Dit doen we in samenwerking van de Sint Jozefparochie.
Lombok
Onze juf Mandy uit groep 4/5 heeft een bijzondere vakantie achter de rug. Zij heeft een rondreis door Indonesië gemaakt. Op haar laatste vakantiedag op Lombok is zij getuige geweest van de verwoestende aardbeving die het eiland in een puinhoop veranderde. Hierover heeft juf Mandy tijdens de openingsviering verteld. Ze is blij dat zij heelhuids met haar reisgenoten weer terug is in Nederland. Maar tegelijkertijd wil ze graag iets doen voor de bewoners van Lombok. Samen met haar reisgezelschap is zij een geldinzameling gestart. De reisleidster gaat in september terug naar het eiland en kan de opbrengst dan direct daar investeren in tenten, dekens en andere benodigdheden. In de aula van de school staat een doos waar u een bijdrage in kunt doen. Complimenten voor Jarno, Geesje en hun oma. Ze waren de eerste familie met een donatie! Heel erg bedankt namens juf Mandy. In de filmgalerij op onze website staat een filmpje met meer informatie.

Girls Empowerment Foundation
In maart, april en mei zamelt de Mariaschool als 5de WSKO school op rij geld in voor de Girls Empowerment Foundation (GEF). Alle 17 Westlandse katholieke basisscholen (WSKO) zullen dit schooljaar geld gaan inzamelen. Graag vertellen we u iets meer over dit goede doel en waarom we dit hebben gekozen. En natuurlijk leggen we u uit hoe u ons kunt helpen met onze actie! 

VETstrijd
Draag een steentje bij aan het riool en het milieu én help onze school! Dit schooljaar verzamelen we zoveel mogelijk gebruikt vet. Daarmee verdienen we geld voor het goede doel: Girls Empowerment Foundation. We krijgen voor elke volle kliko een geldbedrag. Doet u mee? Doe gebruikt frituurvet, bakvet of olie terug in de verpakking of in een lege plastic fles. U of uw zoon/dochter kan de afgesloten verpakking of plastic fles dan in de vetkliko doen.