Mariaschool

Thuisonderwijs

Tips en Tops

* Learning English at home!!
Op deze website meer dan 150 leuke filmpjes, liedjes etc. voor groep 1 t/m 8.
Good luck! 
Om naar de website te gaan klik hier.

Flyer van Westland Cultuurweb  Download

Muzieklessen voor alle groepen

Er staan op de online muziekles website van Muziekmeesters Westland weer nieuwe filmpjes klaar om ook de muzieklessen in deze tijd te geven aan jullie groepen.

De kinderen kunnen meedoen met Rianne (onderbouw) Casper (middenbouw/bovenbouw) en Kevin (bovenbouw), opdrachten maken en thuis experimenteren met muziek maken. Zingen en beatboxen kan zonder muziekinstrument. Maar ook met de stofzuiger is muziek te maken!

klik hier voor de lessen

We hopen dat jullie én vooral de kinderen plezier hebben aan de filmpjes en dat de lesjes een leuk onderdeel zijn van online naar school.

 

Afhaal bieb is geopend. Voor meer informatie.  Download

De weg naar Pasen voor kinderen van de basisschool. Download hier.

* Zelf lezen of voorgelezen worden is ontzettend belangrijk voor de kinderen. Bol.com heeft op dit moment een leuke actie. Om naar de website van Bol.com te gaan klik hier.

* Heeft u bij het thuisonderwijs van uw kind van groep 6, 7 of 8 vragen over de nieuwe manier van rekenen die er op scholen gehanteerd wordt, dan kan dit boekje u mogelijk helpen. Dit boekje kan naast iedere rekenmethode gebruikt worden!. 

* Vanaf woensdag 25 maart 2020 zie je iedere doordeweekse dag tussen 13.00 en 15.30 uur Zapplive Extra. We maken er één grote huiskamer van met al jullie vragen, de laatste updates, tips voor thuis en meer. Download hier.

* De ontstane nieuwe thuissituatie kan vragen oproepen bij ouders. Op de volgende website staan 10 tips die kunnen helpen in het omgaan met de nieuwe thuissituatie: Download hier.

* Het kan voorkomen dat er thuis spanningen oplopen door de maatregelen door het coronavirus. In bijgaande link staan adviezen voor ouders: Download hier.

* Voor de kinderen met ASS is het ook een rare tijd; Veel van de bekende structuur valt weg en er zijn veel dingen anders dan normaal. Vanuit het steunpunt autisme is een facebookpagina waar ze tips en links op plaatsen die mogelijk handig kunnen zijn voor ouders maar ook voor het onderwijs. Neem gerust een kijkje! Download hier.

* Bibliotheek Westland heeft  lees- en leersites op papier gezet. Voor meer informatie  Download

* Het Wereld Natuurfonds WNF heeft op hun site lessen toekomstkunde. Kinderen van groep 5 t/m 8 gaan grotendeels zelfstandig aan de slag met Toekomstkunde en leren over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren aan de hand van actualiteiten. Download hier.

* Freek Vonk, bioloog, geeft via zijn youtube kanaal lessen over zijn favoriete dieren. Download hier.

* Bewegen met Meester Michael: Zie filmgalerij. 
Veel succes allemaal!