Groep 6

Groep 6A                            Groep 6B                               

Caroline van Velden          Trix de Zeeuw               
Mandy Alleblas                                                     

                           
Welkom in groep 6

De kinderen in groep 6 gaan een jaar tegemoet waarin ze weer veel nieuwe leerstof opdoen en ervaren.

De leerstof wordt abstracter en de hoeveelheid wordt steeds een beetje meer. Om de leerdoelen van groep 6 te behalen, maken we gebruik van verschillende verwerkingsvormen: individueel of in samenwerking met anderen, op papier of door gebruik te maken van een chromebook. Ook zullen de kinderen projectmatig gaan werken aan de wereldoriëntatie vakken. Gedurende het schooljaar komen diverse thema’s aan bod.

Helemaal nieuw voor de kinderen is dat zij dit schooljaar leren plannen d.m.v. het gebruik van een agenda. Huiswerk, uitstapjes en belangrijke data zullen de kinderen noteren.

Ook blijven we de sociale vaardigheden van de kinderen oefenen o.a. met de Orka lessen (Superhelden-aanpak). Door middel van oefeningen krijgen de kinderen handvatten om op een goede manier te reageren naar een ander. Deze “Superhelden-aanpak” kunnen de kinderen toepassen in diverse situaties. Zo leren de kinderen om op een goede manier fijn samen te werken en te spelen. We kijken uit naar een fijn schooljaar en hebben er zin in!