Groep 3

Groep 3A          Mariska Groenewegen en Patricia Vlielander

                        
Welkom in groep 3

Groep 3 is een bijzonder jaar voor de kinderen. Een eigen plek in de klas, een lade met eigen spullen en een andere manier van leren. In groep 3 leren de kinderen lezen, rekenen en schrijven. Daarnaast besteden we in de klas ook aandacht aan Engels, verkeer, groepsvorming en expressievakken. 

De kinderen werken in groep 3 in werkboeken. Soms werken de kinderen op een chromebook om gebruik te maken van de oefensoftware. Daarnaast leren de kinderen ook veel spelenderwijs, bijvoorbeeld in een circuit. 

Lezen: Met de methode Veilig Leren Lezen leren de kinderen, zoals de naam al zegt, op een veilige en fijne manier lezen. We beginnen met het aanbieden van letters en al vrij snel kunnen de kinderen hier de eerste woorden mee maken en lezen. Rond de kerstvakantie kennen de kinderen de meeste letters al. 

Rekenen: We werken veel aan getalbegrip, splitsen en klokkijken. Uiteindelijk kunnen de kinderen aan het einde van het jaar al + en - sommen t/m 10 maken. 

Schrijven: Bij iedere aangeleerde letter leren de kinderen ook de schrijfletter. We besteden in groep 3 veel aandacht aan het ontwikkelen van een leesbaar handschrift.

We hebben er zin in om er een leerzaam schooljaar van te maken!