Groep 4

Groep 4A        Jet Feije
Groep 4B Marianne van Luijk en Mariëlle Gardien

 

Welkom in groep 4

Het is hard werken in groep 4. De basis die in groep 3 is gelegd, wordt met grote sprongen uitgebreid. In groep 4 worden met schrijven alle hoofdletters aangeboden. Met rekenen wordt er tot 100 gerekend en worden de tafels geleerd. Het lezen zal aan het eind van groep 4 vlot gaan.

Het plezier in lezen en het maken van leeskilometers vinden we erg belangrijk. Met lezen vergroot je ook je woordenschat, hetgeen van belang is voor het begrijpend lezen. Het is belangrijk om thuis het lezen te stimuleren. Veel lezen betekent veel woorden zien, wat het spellen van woorden weer makkelijker maakt.

In de klas besteden we aandacht aan de sociale vaardigheden van de kinderen. Hierbij maken we gebruik van de superhelden uit de methode ORKA. De kinderen leren de superhelden kennen en deze te gebruiken gedurende de schooldag.

Naast het harde werken is er ook ruimte voor wat ontspanning en beweging. De kinderen spelen in de ochtend en in de middag buiten. We maken daarbij gebruik van verschillende speelplekken. In de klas wisselen we inspanning en ontspanning af door middel van klassikale spelletjes/ tussendoortjes. Twee keer in de week krijgen de kinderen gymles van een gymleerkracht.

We maken er een fijn en leerzaam jaar van!