Groep 5

Goep 5A                              

Lilly de Zeeuw
Marianne van Luijk                                          


Welkom in groep 5

De kinderen in groep 5 gaan een jaar tegemoet waarin ze veel nieuwe leerstof opdoen en ervaren. Op het gebied van rekenen liggen de accenten met name op tafel- en deelsommen, sommen t/m 1000 en meten, de tijd aflezen van een digitale en analoge klok, een kalender lezen en rekenen met geld.

Plezier in lezen en het maken van leeskilometers vinden we erg belangrijk. De letters worden kleiner en de boeken dikker. Veel lezen betekent veel woorden zien, wat het spellen van woorden weer makkelijker maakt. Om het lezen extra te bevorderen is de projectweek gekoppeld aan de Kinderboekenweek. Een aantal keer per jaar zijn er bibliotheekboeken te lezen die zorgen voor een gevarieerd aanbod. 

Wat nieuw is voor de kinderen in groep 5 is de methode Blink. De kinderen werken projectmatig aan de vakken: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Gedurende het schooljaar komen verschillende thema’s aan bod.

De kinderen komen op verschillende manieren in aanraking met muziek, dans en drama. De sociale vaardigheden van de kinderen oefenen we o.a. door middel van de Orka lessen. Het hele schooljaar werken wij met de superhelden. Dit gebruiken de kinderen om fijn samen te kunnen werken en spelen.