Informatieavond ouders

Op maandagavond 4 september vond de jaarlijkse informatieavond voor ouders/verzorgers plaats. Men kon kennismaken met de leerkracht(en), kregen meer informatie over de schoolontwikkeling en volgde een workshop naar keuze. Er kon een keuze gemaakt worden uit de volgende workshops:

 • Workshop 1: Veilig leren lezen (doelgroep: kind in groep 3)
  De leerkrachten nemen u mee in het proces van het leren lezen in groep 3.
 • Workshop 2: Spelling Staal (doelgroep: kind in groep 4 t/m 8)
  De leerkrachten laten u ervaren hoe een spellingles in de midden- en bovenbouw eraan toe gaat.
 • Workshop 3: Voortgezet Onderwijs (doelgroep: kind in groep 6 t/m 8)
  De leerkrachten vertellen meer over het ontstaan van het (voorlopig) advies in groep 7 en 8. De verschillende niveaus van het voortgezet onderwijs worden uitgelegd. Daarnaast wordt dit schooljaar landelijk de doorstroomtoets ingevoerd en nemen we u mee in het proces daarvan.
 • Workshop 4: Orkatraining Heldenplatform (doelgroep: kind in groep 3 t/m 8)
  Rino Vijverberg, de ontwikkelaar van de superheldenaanpak, komt u meer vertellen over het gebruik van ons heldenplatform betreft de sociaal-emotionele ontwikkeling. Hoe gaan we met elkaar om?
 • Workshop 5: Leesbevordering (doelgroep: kind in groep 1 t/m 8)
  Lezen is leuk! Dat vindt helaas niet ieder kind. De leerkrachten geven u tips om thuis het lezen te stimuleren en vertellen meer over leesmotivatie.
 • Workshop 6: Rekenmuur (doelgroep: kind in groep 4 t/m 8)
  Op school krijgen we inzicht in de rekenvaardigheden van uw kind door het gebruik van het rekenmuurtje. De leerkrachten vertellen meer over de opbouw van het automatiseren in de groep en laten u het zelf ervaren!
 • Workshop 7: Mediawijsheid (doelgroep: kind in groep 3 t/m 8)
  Hoeveel uur brengt uw kind door achter een scherm? Tijdens deze workshop vertellen de leerkrachten meer over wat wij op school aan mediawijsheid doen en geven we tips voor thuis.
 • Workshop 8: Plusklas en meer- en hoogbegaafdheid (doelgroep: kind in plusklas)
  Wat doen de kinderen in de plusklas? Wat is meer- en hoogbegaafdheid? Hoe begeleiden we de kinderen die meer aan kunnen in de klas? Dit zijn zomaar een aantal vragen waar u tijdens deze workshop antwoord op zult krijgen.
 • Workshop 9: Mijn kind zit in groep 1! (doelgroep: kind in groep 1)
  De leerkrachten nemen u mee in de leerlijn van groep 1. Wat en hoe leren kinderen in groep 1? Hoe ziet een dag in groep 1 eruit?
 • Workshop 10: Mijn kind zit in groep 2! (doelgroep: kind in groep 2)
  De leerkrachten nemen u mee in de leerlijn van groep 2. Wat en hoe leren kinderen in groep 2? Hoe ziet een dag in groep 2 eruit?

Het was een geslaagde avond!