bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 13 november 2020

Opbrengst Kika-actie van Maud en Florine uit groep 8

Opbrengst Kika lege flessen (2).jpg

Wij hebben met heel de school een flessenactie gedaan voor Kika. Dat is alweer een tijdje terug. Inmiddels hebben we alle flessen ingeleverd en zijn wij op een bedrag van € 315,-- uitgekomen. We willen jullie heel erg bedanken voor het inzamelen van de flessen. En we hebben een klein extraatje! Wij zijn geholpen door een bedrijf. Die hebben ons gesponsord en dat bedrijf is Mevrouw de aankoopmakelaar. Wij gaan dit bedrag overmaken naar Kika en we gaan Kika informeren over hoe wij aan dit geld komen. Nogmaals bedankt voor het inleveren en bedankt Mevrouw de aankoopmakelaar.

Groetjes Maud en Florine
uit groep 8A

Inloopspreekuur SKT

Gezien de maatregelen rondom het coronavirus, zullen de spreekuren van het Sociaal Kernteam Westland op de WSKO Mariaschool telefonisch gaan plaatsvinden. Elke eerste woensdag van de maand zal Hélène Klein bereikbaar zijn voor vragen tussen 8:45-9:45 uur. Jullie kunnen haar bereiken op nummer 06-40877248. Mocht zij in gesprek zijn dan kunt u een voicemailbericht inspreken of een bericht via whatsapp sturen waarin u verzoekt tot contact.

Verkeersouder gezocht!

Komt jouw kind veilig naar school fietsen of lopen? Of vind je dat er nog wat moet veranderen? Word ook verkeersouder!
Hallo ik ben Wiesje, verkeersouder op de Mariaschool. Sinds 2007 zitten mijn kinderen op de WSKO Mariaschool. Nu zit Danique in groep 6 en zit Leon in groep 4. In het begin bracht ik ze met de auto, omdat ik door moest naar mijn werk. Maar met het parkeren erbij en de drukte rond de school is het gewoon sneller en veiliger om heen en weer te fietsen en vanuit huis met de auto te vertrekken. Nu fietsen we elke dag naar school. Dit jaar stond Danique op de poster voor de landelijke schoolbrengweek in september. Ik wil graag na elke vakantie aandacht vragen voor het lopend en fietsend naar school komen en de veiligheid rond de school. Wil je helpen en meedenken hoe we de veiligheid kunnen verbeteren? Neem contact op met mij of met juf Marianne (groep 5) en juf Patricia (groep 4).

schoolbreng-200-112.jpeg

Ook met corona-maatregelen toch een normale schooldag!

Dat de corona-maatregelen diep ingrijpen in de samenleving ervaren we allemaal. Ook op school doen we er alles aan om het zo veilig mogelijk te houden voor de kinderen en de leerkrachten. We wassen onze handen, houden afstand en beperken het aantal bezoekers in de school. Ouders komen niet op het schoolplein of in het schoolgebouw; alleen als dit echt nodig is. Als er ouders positief zijn getest, gaat een gezin in quarantaine en zorgen we voor thuiswerk. Gelukkig zijn er tot nu toe geen positief geteste leerkrachten en is de lesuitval beperkt. We ervaren dat u met ons meedenkt en begrip toont als er activiteiten niet doorgaan. Dank daarvoor! Aan de andere kant merken we dat de kinderen gebaat zijn bij een schooldag die verloopt zoals altijd. En dat op school zijn ook betekent dat je even kunt ontsnappen aan de stress of het verdriet die er bijvoorbeeld vanwege corona is in de thuisomgeving. Daarom doen we ons best om activiteiten waar kinderen naar uitkijken ook gewoon door te laten gaan. Corona-proof! Dat verschilt per gelegenheid, dat snapt u. De Mariaschool is een plek waar we leren, maar waar de kinderen in deze lastige tijd ook gewoon samen kunnen zijn. En dat is net zo belangrijk als rekenen en taal!

Hij komt, hij komt!

Natuurlijk leven we met alle kinderen van de WSKO Mariaschool toe naar de verjaardag van Sinterklaas! We vieren dat op vrijdag 4 december en we rekenen er op dat onze Goedheiligman ons zal bezoeken op deze feestdag. In de groepen 5 t/m 8 maken de kinderen een surprise. Daarin zit een cadeautje verstopt. We vragen ouders om deze kosten (€ 3,50) dit jaar zelf voor rekening te nemen. Dan verrast Sinterklaas alle kinderen van de WSKO Mariaschool met een cadeautje uit de zak op 4 december!

Alle kinderopvangorganisaties en schoolbesturen in het Westland hebben gezamenlijk een richtlijn rond het Sinterklaasfeest afgesproken. Over de invulling van dit geweldige feest bestaan immers veel uiteenlopende standpunten. Deze richtlijn zorgt voor duidelijkheid en eenheid; dat is fijn voor onze school maar vooral voor de kinderen. Het wordt vast weer een gezellige periode met een knallend Sinterklaasfeest! 

Wetenschap en techniekdag groep 3 t/m 8

madscience.jpg

Dinsdag 17 november staat in het teken van wetenschap en techniek voor de groepen 3 t/m 8! Om te beginnen gaan de kinderen kijken naar een wetenschapsshow van Mad Science. Daarnaast gaat iedere groep in een workshop aan de slag met een thema; van stuiterballen maken tot bruggen bouwen.

Week van de mediawijsheid

Van 5 t/m 13 november is het de week van de Mediawijsheid. Wij vinden het belangrijk om hier als school aandacht aan te besteden.

Waarom is het nu zo belangrijk om lessen in mediawijsheid te geven?
Kinderen beheersen de techniek vaak al snel, maar de regels, afspraken en omgangsvormen moeten ze nog leren. Het leren omgaan met de kansen en valkuilen van (sociale) media, verkleint de kans op online problemen als cyberpesten, grensoverschrijdend gedrag, misbruik etc. Kinderen die mediawijs zijn, lopen minder risico’s. School kan deels kinderen helpen hun online weerbaarheid te vergroten. (bron: ''Gezondeschool.nl'')

De groepen 4 t/m 8 zijn deze week dan ook aan de slag gegaan met allerlei onderwerpen rondom dit thema. De volgende onderwerpen werden besproken:
- Groep 4: reclame
- Groep 5: wat doe je op internet en wat als je iets raars ziet?
- Groep 6: online pesten
- Groep 7 en 8: AR, VR, social media

Groep 7 en 8 doen zelfs mee aan een landelijke wedstrijd: MediaMasters. Zij strijden samen met andere groepen in heel Nederland in een klassikale, digitale game. Daar moeten zij allerlei vragen beantwoorden over verschillende onderwerpen. Super interessant en leerzaam!

We hebben dus echte mediakanjers op de WSKO Mariaschool!

Vrijwillige ouderbijdrage

Deze maand zal de vrijwillige ouderbijdrage worden geïncasseerd door de Oudervereniging.

 

Een bericht van de Sinterklaas Commissie Wateringen

Zoals iedereen weet wordt het sinterklaasfeest dit jaar anders dan vorige jaren. Het sinterklaas programma 2020 van de Wateringse Sint Commissie kunt u hier  Download

sint.jpg

 
Musical groep 8
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
mariaschool@wsko.eu

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden