bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 12 oktober 2018

Dag van de leraar

Afgelopen vrijdag 5 oktober was het de dag van de leraar. Hartelijk bedankt voor de leuke plantjes die we hebben ontvangen namens alle kinderen en ouders/verzorgers. Het is geweldig om zo’n blijk van waardering te ontvangen!

Sponsors nieuwe schoolplein

We hebben weer nieuwe sponsors die ons nieuwe schoolplein steunen met een mooi geldbedrag! Hartelijk bedankt. Bent u benieuwd wie dit zijn, klik hier.

Opknappen schoolplein gaat starten!

Maandag 15 oktober start Hoveniersbedrijf v.d. Drift met het opknappen van het WSKO Mariaschoolplein. Dat betekent dat we vanaf dat moment geen gebruik kunnen maken van het plein en de 2 ingangen aan die kant. We gaan dit als volgt oplossen en hopen op uw medewerking!
1. ’s Morgens en 's-middags kunt u binnenkomen door de achterdeuren van het hoofdgebouw of via de ingang van de Kyckmar. De groepen 8 kunnen door hun lokaaldeur naar binnen. Dit zal best drukte geven. Doe rustig aan, we snappen dat kinderen wat later in de klas kunnen zijn.


2. Tussen de middag gaan de kinderen die niet overblijven door de achterdeuren van het hoofdgebouw en de deur van de Kyckmar naar buiten. Let op: de kleuters en kinderen van groep 3 die niet overblijven moeten opgehaald worden in de klas. Zo houdt de leerkracht overzicht.


3. Om 14:45 uur komen eerst de kleuters in een rij met de leerkracht naar buiten aan de achterkant van het gebouw. Op het grasveldje komen hekken. Daar gaan de leerkrachten met de kinderen veilig achter staan en daar kunt u uw kind ophalen. Daarna komen de andere kinderen naar buiten.


4. Op de grasveldjes voor de Kyckmar richten we 2 noodspeelveldjes in. Daar kunnen we buiten spelen. De kleutergroepen spelen buiten in de Natuurspeeltuin. De bovenbouwgroepen gaan met de leerkracht soms ook naar het speelveldje in de wijk.
Als we allemaal een beetje meebuigen en goed opletten gaat het vast lukken zo! En we hebben natuurlijk een prachtig nieuw plein in het vooruitzicht!

Fietsenstalling

Tip van de week! Als we allemaal onze fiets netjes neerzetten in de fietsenstallingen, passen er meer fietsen bij. De beugels bij de ingang van het schoolplein zijn bedoeld voor fietsen van ouders/verzorgers.

Schoolbrengdag 2018

De Schoolbrengdag op donderdag 20 september was een groot succes. Er kwamen ontzettend veel kinderen lopend of op de fiets naar school. Daarnaast kwamen er ook kinderen op de step, scooter, skeelers of met de tram naar school. Wat fijn dat er veel ouders waren die hun auto bij de Waterman hadden geparkeerd en het laatste stukje naar school kwamen lopen. Alle leerlingen hebben een key-cord ontvangen voor hun deelname aan de Schoolbrengdag.

verkeer.jpg

Ouderavond Verkeer

Maandag 24 september was er een verkeersinformatieavond. Met de ouders die er waren hebben we fijn kunnen praten over wat je kunt verwachten van kinderen in het verkeer, wat wij als school doen aan verkeerseducatie en verkeerssituaties rondom de school. Klik hier om de presentatie van die avond te bekijken. Op deze pagina van onze website vindt u ook een link naar de website van de Gemeente Westland over kinderen in het verkeer.

Lombok met Mandy.JPG

Hulp voor Lombok.

Het totaalbedrag van de inzamelactie voor Lombok is bekend. Met de Mariaschool hebben we €228,- opgehaald. Een prachtig bedrag! Ik, juf Mandy, wil u heel erg bedanken voor uw donatie! Op dit moment is Karin Kesteloo (reisleidster van mijn reis naar Indonesië) weer terug om de goederen, medicatie en donaties bij de mensen op Lombok te brengen.

 

 

Hier het verhaal van Karin Kesteloo:
Het was een mooie en intensieve dag. Een dag om nooit te vergeten! De lokale hulpverleners waren super blij met de goederen, medicatie en het ingezamelde geld. Met de gehele reisgroep hebben we een totaalbedrag van €12.500,- opgehaald!
De volgende fase is het bouwen van nood huizen. Het regenseizoen begint al snel. Het bouwen van een huis kost ongeveer 400 euro en wordt in 1 dag gebouwd. Alle materialen zijn weer herbruikbaar voor het opbouwen van hun eigen huis. Wat een fantastisch werk wordt hier verricht. Geweldig! ❤

Kijkavond Kinderboekenweek

Vergeet u niet om met de hele familie langs te komen op onze kijkavond? Donderdagavond 18 oktober van 18:30 -19:30 uur kunt u in alle klassen knutselwerkjes en projecten bewonderen. Ook zijn er leuke activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Onze vriend Herman wordt ondertussen in alle klassen goed verzorgd! De kinderboekenmarkt is verplaatst naar vrijdagmiddag 2 november.

 
Kinderboekenweek 2018 - Vriendschap
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2015 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden