bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 6 februari 2020
Valentijn1.jpg

Post met Valentijnsdagā€¦.

Het is altijd leuk om post te ontvangen! Een mooie brief, een grappig kaartje of mooie tekening. Omdat iemand je leuk vindt, omdat je zo’n aardige vriend bent of gewoon omdat iemand je wil verrassen. Volgende week staat er in de aula van de WSKO Mariaschool een brievenbus. Die gaan we vullen met post voor elkaar! Op vrijdag 14 februari wordt alle post bezorgd in de klassen. We gaan onder schooltijd brieven en tekeningen maken maar de kinderen mogen ook post van thuis meenemen en in de brievenbus deponeren. Wel graag voorzien van naam en klas!

Rapportinloop

Op woensdag 12 februari krijgen de kinderen van groep 3 t/m 8 hun rapport mee. U kunt van 12:30 tot 13:15 uur de klas binnenlopen om samen met uw kind het rapport te bekijken. De leerkrachten zijn aanwezig om eventuele korte vragen te beantwoorden. 17 februari ontvangt u de link waarmee u zich kunt aanmelden voor de 10-minutengesprekken voor groep 2 t/m 7. Die vinden plaats na de voorjaarsvakantie. 

Programmeerweek!

bee bot.jpg

De komende week is het programmeerweek op de WSKO Mariaschool! De groepen 4 t/m 6 gaan aan de slag met OZO-bots; dit zijn kleine programmeerbare robots. Groep 7 en 8 gaan programmeren met Scratch. De groepen 1 t/m 3 werken al regelmatig met Beebots. Dit doen ze onder begeleiding van de bovenbouwleerlingen. Ze leren een route programmeren; dat is hartstikke leuk!

Kijkmoment in de klas

Op vrijdag 7 februari is er van 8:30 - 9:00 uur een kijkmoment in de klas voor de kinderen van groep 5 t/m 8. Op vrijdag 14 februari is er een kijkmoment van 8:30 - 9:00 uur in groep 1 t/m 4. U kunt met uw kind mee naar binnen komen en ervaren wat er allemaal gebeurt in de klas!

carnaval-1024x553.jpg

Carnaval

Op woensdag 19 februari vieren we Carnaval op school. Om 8:40 uur openen we deze feestochtend op het schoolplein. De kinderen komen wel eerst gewoon naar de klas, ze mogen hun jas aanhouden. Natuurlijk mag iedereen verkleed naar school komen, als je dat leuk vindt! Gelieve geen nepwapens, zwaarden, messen of serpentinespray mee te geven. Na de opening doen we allerlei spelletjes in de school en in de Vang. De kinderen van groep 4 t/m 8 moeten hun gymschoenen meenemen. 

Verkiezingen medezeggenschapsraad

Dit voorjaar zijn er verkiezingen voor twee nieuwe leden voor de medezeggenschapsraad (MR) van de WSKO Mariaschool. De zittingstermijn verloopt van twee van de drie huidige leden van de oudergeleding. De activiteiten van de MR zijn zeer belangrijk. Op diverse punten heeft de MR advies- of instemmingsrecht zoals bij personeelsbeleid, huisvesting, onderhoud en besteding van de beschikbare financiële middelen. Verder denkt en besluit onze MR ook mee over schooloverstijgende onderwerpen binnen de school stichting WSKO in de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR).

Wij nodigen u hierbij uit om u verkiesbaar te stellen voor het MR lidmaatschap. Wilt u zich aanmelden? Stuur uiterlijk 10 februari 2020 een e-mail naar mr.mariaschoolwateringen@gmail.com. Met uw naam en de naam en klas van uw kind(eren). Met deze informatie kunnen we alle kandidaten voorstellen waarna er door alle ouders gestemd kan worden. Wanneer er maar twee kandidaten zijn, volgen er geen verkiezingen. Wilt u aanvullende informatie dan kan dat via ons e-mail adres. U kunt ons ook telefonisch benaderen: - Floor Oosterink 06-43008262 - Ilco Lange 06-23953916 - Petra Janssens 06-41518404 Wil je onze oudergeleding versterken, laat het ons dan weten.

Spreekuur SKT

Iedere maand is er woensdagochtend van 8:45 - 9:45 uur op school een inloopspreekuur van het Sociaal Kernteam Westland. U kunt hier terecht met uw vragen over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind. Ons vaste contactpersoon van SKT, Hélène Kleijn, gaat met zwangerschapsverlof. Haar vervangster Mariëlla Solleveld kan niet op de woensdag. We gaan daarom de spreekuren vanaf april verschuiven naar de vrijdagochtend ( locatie: IB-kamer in ons hoofdgebouw): 


3 april
15 mei
5 juni
3 juli
4 september

Koningsspelen vrijdag 17 april en Sportdag 20 mei

sport.jpg

Er staat een foutje in onze kalender; de Koningsspelen vallen dit jaar op vrijdag 17 april ( niet op de 24 april). U kunt in uw agenda ook meteen een kruisje zetten bij 20 mei; dan is onze sportdag!

Incasso vrijwillige ouderbijdrage

Inmiddels zijn de incasso’s door de Oudervereniging de deur uit. Vanaf 1 februari kunnen de ouders/verzorgers die een Ooievaarspas, Westlandpas of anders hebben bij Yvon Brabander van de administratie hun bedrag voor de ouderbijdrage laten incasseren.

Knutselmiddag in de Hofboerderij

Het is een begrip in Wateringen; op woensdagmiddag tussen 14:00 - 16:00 uur knutselen in de Hofboerderij met de hofdames! Voor alle knutselkids tussen de 5 en 12 jaar. Download de folder voor meer informatie.  Download

Basketbal clinic in de voorjaarsvakantie

Basketbalvereniging Lokomotief nodigt jou uit voor een gratis basketbal clinic! Je krijgt training van echte basketbal trainers. Ben je 5 jaar of ouder? Kom samen met je vriend of vriendin lekker basketballen bij ons in de voorjaarsvakantie!

Wanneer: Woensdag 26 februari, 16.15-17.30 uur
Waar: Van Zweedenzaal, Jacob van Offwegenlaan 40, Rijswijk

Download de folder voor meer informatie   Download

 
Kerstcrea
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden