bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 29 oktober 2018

10-minuten gesprekken

Hopelijk heeft u een fijne herfstvakantie achter de rug. Op school starten we meteen met de 10-minuten gesprekken met de ouders/verzorgers. De nadruk ligt in het gesprek vooral op het welbevinden en de betrokkenheid van uw kind(eren) in de groep. Dit zijn belangrijke voorwaarden om tot leren te komen. Verder kunt u uw vragen stellen aan de leerkracht en komen de schoolvorderingen uiteraard ook aan bod. We wensen u een prettig gesprek toe!

Luizencontrole

Dinsdag 30 oktober worden alle kinderen gecontroleerd op luizen en neten. Voor ons luizen opsporingsteam is het handig als de kinderen op deze dag geen ingevlochten haardracht hebben. Ook het gebruik van veel (wet)gel maakt het speuren een stuk lastiger. Het is heel fijn als u hier rekening mee wilt houden.

Voorstelling Mad Science

mad.png

Op donderdag 1 november bezoekt de professor van Mad Science onze school. De professor verzorgt een wetenschapsvoorstelling vol proefjes voor de groepen 3 t/m 8. Er is daarna de mogelijkheid om uw kind in te schrijven voor een naschoolse activiteit van Mad Science. De kinderen krijgen deze informatie mee naar huis.

Vrijdag 2 november - Boekenmarkt!

Op vrijdagmiddag 2 november houden we van 13.45 uur tot 15.15 uur een kinderboekenmarkt. De kinderen mogen hun eigen boeken ruilen of verkopen. Het gaat alleen om kinderboeken ( leesboeken, strips, tijdschriften, prentenboeken enz). De boekprijzen mogen niet hoger zijn dan €2,-. Ook kan een boek geruild worden tegen een ander boek. De kinderen prijzen hun boeken thuis of geven aan dat het een ruilboek is. Graag een briefje of post-it (geen sticker) in/op het boek met de prijs erop.

 

In verband met de veiligheid en overzicht hebben we de volgende afspraken:

- De kinderen van groep 1 t/m 3 mogen alleen boeken kopen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Vanaf 13:45 uur kunt u uw kind ophalen in de klas voor een rondje over de boekenmarkt.

- Groep 4 mag boeken in de eigen klas verkopen. Ook zij mogen alleen kopen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Vanaf 13:45 uur kunt u uw kind ophalen in de klas voor een rondje over de boekenmarkt.

- Vanaf groep 5 mogen de kinderen zelfstandig boeken verkopen en kopen, maar u bent als ouder dan uiteraard ook van harte welkom!

 

Zorg dat u zoveel mogelijk gepast kunt betalen of kleingeld aan uw kind meegeeft. De opbrengst van de verkochte boeken mogen de kinderen zelf houden. Om 14:45 uur gaat de school uit maar de boekverkopers mogen nog tot 15:15 uur hun boeken verkopen.

parro.png

Parro

Bijna alle ouders/verzorgers hebben zich met de koppelcode aangemeld bij Parro. Parro is een afgeschermde communicatie omgeving van Parnassys. Het is belangrijk dat u zich aanmeldt, ook als u geen gebruik wenst te maken van de Parro app. U ontvangt dan de berichten van de leerkracht via de schoolmail. In de toekomst gaan we Parro ook gebruiken voor het plannen van activiteiten, vragen
om begeleiding, e.d. Heeft u vragen of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.

Kijkuurtje op school

Op woensdag 7 november zijn de ouders/verzorgers van groep 1 t/m 3 van 8:30 - 9:30 uur welkom voor een kijkuurtje in de klas. De leerkracht houdt het normale lesprogramma aan. U kunt dan eens ervaren hoe het eraan toe gaat in de klas van uw kind. Staat er een gymles gepland? Dan bent u welkom bij meester Michael in de Vang. Op woensdag 14 november zijn de groepen 4 t/m 8 van 8:30 - 9:30 uur aan de beurt voor het kijkuurtje.

School op Seef

school op seef.jpg

Met trots kunnen we melden dat de Mariaschool na de herregistratie afgelopen 3 oktober opnieuw het label School op Seef mag voeren. Extra felicitaties voor Judith van der Kraan (ouder), Vanity Willems en Anita Duindam (leerkrachten) van de werkgroep verkeer. Zij hebben hard gewerkt om alle administratie rondom de aanvraag in orde te maken. Een School op Seef is een school die naast de theorie ook in de praktijk veel aandacht besteedt aan veiligheid in het verkeer.

Mediawijsheid

Van 16 t/m 23 november is de week van de mediawijsheid. De groepen 6, 7 en 8 doen daaraan mee. Zij leren die week van alles over internet en diverse mediakanalen. Wie wordt de meest mediawijze klas van Nederland? De groepen 7 en 8 hebben hun klassen aangemeld voor MediaMasters 2018/2019! Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en gevaren van (digitale) media. MediaMasters is een crossmediaal spel met de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid

Vakantierooster 2019/2020

Het vakantierooster 2019/2020 is bekend! U kunt het terug vinden op onze website.

Oproep Josephparochie - organiseren levend-kerstverhaal

Al vele jaren kunnen wij op eerste kerstdag om 14.00 uur in de St. Joseph genieten van het schouwspel wat ook wel ‘kindje wiegen’ wordt genoemd. Wij zoeken een aantal enthousiaste ouders die dit feest samen met vele kinderen wil organiseren. Het draaiboek, kleding voor herders en engelen en decorstukken zijn aanwezig. Een toetsenist achter het keyboard en een drummer hebben al toegezegd de liederen te willen begeleiden. Ben jij iemand die leiding wil geven aan dit project of graag wil helpen met ondersteunen, kom dan op donderdagavond 8 november om 20.00 uur naar de Harry Hoekstraat 37, Wateringen. We maken op die avond kennis met elkaar, wisselen onze verwachtingen uit en leggen onze eerste afspraken vast. Als beloning kun je rekenen op stralende gezichten en een groots applaus.
Voor meer info pastor Straathof straathof@rkwestland.nl of Elleke vd Knaap ellekevanderknaap@hotmail.com

 
Project ondernemen groep 8
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2015 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden