bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 2 maart 2020

Betaling vrijwillige ouderbijdrage en schoolreisje

Achter de schermen werkt de oudervereniging hard aan de invoering van het transparante betaalsysteem voor de vrijwillige ouderbijdrage, het kleuterfeest en het schoolreisje. Omdat nog niet alle betalingen gekoppeld zijn in het systeem kan het zijn dat u in de afgelopen weken een herinnering voor een betaling heeft ontvangen terwijl u wel al betaald heeft. Dit is enkel wegens de opstartfase en zal daarna niet meer voorkomen. Juist door de overgang naar dit systeem zal uiteindelijk de communicatie en het incasseren van de bijdrage soepeler en beter verlopen.Ouders met een Westlandpas of Ooievaarspas kunnen de betaling voldoen bij Yvon Brabander van onze administratie.

Wanneer u vragen heeft aan de penningmeester van de oudervereniging kunt u altijd mailen naar penningmeester@ovmariaschool.nl.

Controle op neten en luizen

hoofdluis.jpg

De controle op neten en luizen vindt dit keer plaats in de week van 16-20 maart. Wilt u dan rekening houden met de haardracht van uw kind(eren)? Niet invlechten of veel haargel; dat bemoeilijkt de controle. Alvast bedankt!

Noodnummers Ouderportaal

In het ouderportaal kunt u noodnummers doorgeven die gebeld kunnen worden als we u niet kunnen bereiken. We vragen u om één of max twee noodnummers door te geven, bijvoorbeeld van een tante, oom of buurvrouw. 

Noodnummers zijn NIET de nummers van de ouders/verzorgers, dit nummer staat al op de leerlingenkaart.
Let op: heeft u in het ouderportaal de naam van uw huisarts ingevoerd? Dit kan van levensbelang zijn als wij u niet kunnen bereiken.
Het opleidingsniveau van de ouders/verzorgers wordt niet meer in parnassys ingevoerd in verband met de richtlijnen in de privacywetgeving (AVG).

Verkeersouder gezocht

Verkeer…..wat is daarover veel te vinden, te zeggen…..en over mee te denken!


Ik heb jaren als verkeersouder achter de rug, maar ga de Mariaschool verlaten als betrokken ouder aan het eind van dit schooljaar.
Nu zijn we op zoek naar een ouder, die zin heeft om gewoon mee te denken en soms mee te doen rond de verkeersveiligheid op school!
'School op Seef' is een verkeersprogramma waarmee op school gewerkt wordt. School werkt dit programma uit in een planning om vervolgens samen met de leerkrachten en kinderen uit te voeren.
Als ouder denk je mee, ben je klankbord en kun je samen met andere ouders de school helpen bij verschillende verkeersactiviteiten. Dit zijn bijvoorbeeld het ondersteunen van de lessen in verkeerskunsten een aantal keer per jaar maar ook tijdens wandelingen rondom de school helpen en bij de schoolbrengweken meedenken en ondersteunen waar dat nodig is. Je bent niet veel tijd kwijt, maar we hebben je wel nodig, dus meld je aan! Je kan je aanmelden bij E.Malestein@mariaschool.wsko.nl
Heb je vragen, stel ze gerust!

verkeersouder.jpg

Verkeersteam WSKO Mariaschool, Esther Malestein (adjunct directeur) Judith van der Kraan (vertrekkende verkeersouder), Wiesje Hofstede (verkeersouder).

De ouder-groepsapp : vloek of zegen?

In de meeste groepen van onze school vraagt de klassenouder aan het begin van het schooljaar of u wilt deelnemen aan de ouder-groepsapp. Dit is nog steeds een mooie aanvulling op Parro. In de groepsapp kan snel vervoer geregeld worden voor een excursie, een aardigheidje voor een langdurig zieke leerling worden georganiseerd of andere praktisch informatie uitgewisseld. Echter, wij krijgen ook wel eens signalen dat ouders uit de groepsapp stappen omdat er persoonlijke ervaringen of meningen over het reilen en zeilen in de klas in de app worden besproken. Wij begrijpen dat u als ouder soms vragen heeft en die graag wil delen met anderen. We denken dat de ouder-groepsapp dan niet altijd het meest geschikte platform is hiervoor. Zo’n gesprek op social media met alle ouders kan uit de hand lopen. Ook worden uitlatingen verschillend geïnterpreteerd door de ontvangers; het bekende manco van online communicatie. Wat kunt u wel doen? U kunt een klassenouder altijd persoonlijk even aanspreken en uw vragen delen. En natuurlijk bent u welkom bij de leerkracht van uw kind of eventueel de directie van de school. 

Toezichthouder speeltuin gezocht

Het bestuur van speeltuin de Kinderster zoekt dringend per 1 april 2020 nog “speeltuin toezichthouders” voor de gezellige speeltuin De Kinderster aan de Julianastraat te Wateringen. Dit kan per dagdeel of een hele dag. De speeltuin is open van maandag t/m zaterdag van 10 t/m 17u. Opgave of inlichtingen bij Wim Ketel via: info@speeltuin-dekinderster.nl

Kinderkoor Westland presenteert….

De allerleukste familiemusical 'Charlie en de Chocoladefabriek' komt naar Poeldijk.

In het tweede weekend van maart zal evenementenlocatie 'De Veiling' worden omgetoverd tot een heuse 'chocoladefabriek'. Want Kinderkoor Westland en haar projectleden spelen in dit weekend maar liefst twee voorstellingen van de musical "Charlie en de Chocoladefabriek". De eerste voorstelling zal worden gespeeld op zaterdagavond, 14 maart om 19.00 uur. En de tweede voorstelling op zondagmiddag, 15 maart om 14.00 uur.
Via de website Eventbrite kunt u online de tickets voor het héle gezin en voor alle opa's, oma's, neefjes, nichtjes, buurjongens, buurmeisjes, juffen en meesters bestellen! Zie ook bijgaande flyer

 
Carnaval
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden