bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 10 september 2020

Startgesprekken

Lieve ouders en verzorgers, we zijn op de WSKO Mariaschool met de kinderen enthousiast aan het werk gegaan in dit nieuwe schooljaar. Dat kan ons soms helemaal opslokken maar we zijn u niet vergeten. Sterker nog, de nieuwe leerkracht van uw kind wil graag met u kennis maken! Omdat een informatieavond voor alle ouders moeilijk corona proof te organiseren is, gaan we het anders doen. U wordt uitgenodigd voor een start/kennismakingsgesprek in de komende weken. Via deze bijgaande link (klik hier) kunt u zich hiervoor aanmelden. Ouders van groep 1/2A en 1/2C let op: Juf Annette, juf Anita en juf Anke ontvangen graag eerst de ouders die helemaal nieuw zijn voor een kennismakingsgesprek. Zit uw kind al langer bij hen in de klas? Wilt u dan inschrijven bij de data die wat later gepland zijn?  Dit zijn verder nog de spelregels:
1. In groep ½ is er een gesprek tussen ouders en de leerkracht. In groep 3 t/m 8 is er een ouder kindgesprek; uw kind is dus bij het gesprek aanwezig.
2. De gesprekken vinden plaats in het lokaal van uw kind; op afstand van de leerkracht. Wilt u dit liever niet? Geef dan bij het inschrijven aan achter de naam van uw kind: digitaal. Er is dan op dat tijdstip een google-meet met u ( en uw kind).
3. U ontvangt vooraf een hand-out met informatie over dit schooljaar. Heeft u vragen hierover? Stel ze in het gesprek! De leerkracht zal zich bij het ouder kindgesprek vooral tot uw kind richten maar het is zeker ook een kennismakingsgesprek met u.
4.Voor gescheiden ouders geldt: er vindt in principe 1 ouder kindgesprek plaats waarbij u beiden welkom bent. 
5. De 10-minutengesprekken die na de herfstvakantie gepland staan, komen te vervallen. We zorgen er natuurlijk wel voor dat we u op de hoogte houden van de voortgang van uw kind.

Schoolfotograaf

Op woensdag 16 en donderdag 17 september komt de schoolfotograaf foto’s maken op school. Wegens de corona-richtlijnen is er dit schooljaar geen fotosessie na schooltijd met broertjes en zusjes die niet op de WSKO Mariaschool zitten. De fotograaf van Knappe Koppies komt, na een gezondheidscheck, foto’s maken van de individuele kinderen en broertjes en zusjes samen ( die op WSKO Mariaschool zitten). En daarnaast natuurlijk de klassenfoto. De achtergrond van de foto is steigerhout. In de bijlage vindt u tips voor de kleding en ziet u wanneer uw kind op de foto gaat.  Download

Schoolbrengweek

Doe mee met de Schoolbrengweek.jpeg

Van 14 t/m 18 september is het nationale Schoolbrengweek. Als School op Seef brengen we deze week graag onder de aandacht. We vragen u en de kinderen om in deze week zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school te komen. Dat is veiliger en duurzamer! Is het echt nodig om toch met de auto te komen? Wilt u dan uw auto parkeren op het parkeerterrein bij het openluchtzwembad? Zo lopen de kinderen toch het laatste stukje naar school. En dat geldt dan toch als lopend naar school! De groep waarbij de meeste kinderen fietsend of lopend naar school toe komen wint namelijk een prijs!

Voor schooltijd zullen er iedere ochtend ouders, leerkrachten en kinderen surveilleren om de school. Gedraagt iedereen zich veilig in het verkeer? De wijkagent komt ook langs om te kijken! En tot slot; Danique Hofstede uit onze groep 6 mocht model zijn op de landelijke poster van de Schoolbrengweek! Daar zijn we heel trots op!

IMG_20200910_133647.jpg

Nieuwjaarsreceptie

Afgelopen donderdag hebben de kinderen van groep 8 in elke klas een geweldige opening georganiseerd. Zo hebben we met de kinderen stil gestaan bij de start van het schooljaar. Daarna werden we door de oudervereniging verwend met een heerlijk ijsje! Helaas moeten we de nieuwjaarsreceptie voor ouders op school een jaartje overslaan; volgend schooljaar een nieuwe kans!

Klassenouders

In iedere groep zal er dit schooljaar ook een klassenouder zijn die de verbinding vormt tussen ouders en de leerkracht. Een klassenouder kan bijvoorbeeld helpen bij het vinden van hulpouders voor een excursie. De leerkracht zal u daarover informeren; het informatiemoment voor de klassenouders komt daarmee te vervallen. In de bijlage kunt u onze afspraken over de taken van de klassenouder terugvinden.  Download

Statiegeldflessen

Beste ouders,

Wij zijn Florine en Maud uit groep 8A. Het leek ons een leuk idee om een actie te houden met heel de school.

We kwamen gelijk bij het idee om lege statiegeldflessen in te zamelen. Wij hebben gekozen voor het goede doel Kika. Dus onze vraag is: zou u een Jumbo of Albert Heijn fles mee willen geven aan uw kind? We gaan de groepen 3 t/m 8 langs en vertellen iets in de klas. We beginnen met de actie op 21 september tot 18 oktober. En 23 oktober komen we langs om te vertellen hoeveel er is opgehaald.

Met vriendelijke groet Maud en Florine.

Buitenspeeldag Zonneblok

Voor alle kinderen die van spelletjes houden hebben wij goed nieuws! Wij hebben voor de Nationale Buitenspeeldag die op 10 juni niet door kon gaan door de corona maatregelen namelijk zelf een alternatieve datum geprikt.
Kom je ook spelen op woensdag 23 september bij het Zonneblok? De Buitenspeeldag wordt om 13.30uur geopend en duurt tot 16.30uur.
Je kan je opgeven door uiterlijk 21 september een email met je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer te sturen naar: kuipersleo@caiway.nl of naatjezontomaatje@gmail.com.
Vindt je vader, moeder, opa, oma of een andere volwassene die je kent het leuk om te helpen bij de Buitenspeeldag, dan kan dit ook in de mail aangegeven worden. Alle hulp is zeer welkom!
Vanzelfsprekend hebben wij extra maatregelen genomen, zoals handgel bij alle spelletjes, borden waardoor de volwassenen eraan herinnerd worden 1,5 meter afstand te houden, etc.
Houd onze Facebookpagina Buitenspeeldag Zonneblok in de gaten voor de meest recente informatie.
We maken er samen weer een gezellige middag van.

Vriendelijke groet,
De Buitenspeeldagcommissie Zonneblok

 
Musical groep 8
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden