bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 9 november 2018

Aanmelden broertjes en zusjes

We krijgen als WSKO Mariaschool steeds meer inschrijvingen van kinderen uit andere wijken van Wateringen. Met name in de wijk van de WSKO De Hofvilla en de Pieter v.d. Plas kunnen ouders niet altijd terecht omdat het aantal inschrijvingen dat mogelijk is daar is bereikt. Natuurlijk hebben broertjes en zusjes van kinderen van de WSKO Mariaschool bij ons voorrang met inschrijven. Het is wel fijn als we deze kinderen in beeld hebben. U kunt daarvoor een inschrijfformulier afhalen bij de administratie. Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking.

Collage 2018-11-09 09_24_30.jpg

Schoolplein

Volgende week wordt er weer verder gewerkt aan het schoolplein. Het speeltoestel en boomstammen worden geplaatst. Van het voetbalveldje wordt al volop gebruik gemaakt. Onder en na schooltijd! Binnenkort gaan we ons nieuwe plein feestelijk openen. Er volgt een uitnodiging hiervoor.

Vrijwillige ouderbijdrage

In de maand november wordt bij ouders/verzorgers met een automatische incasso de vrijwillige ouderbijdrage voor schoolactiviteiten (€ 23,-- per leerling) weer afgeschreven door de oudervereniging. De bijdrage wordt o.a. gebruikt voor het Sinterklaasfeest, Kerst en Pasen. In maart volgt de incasso voor het schoolreisje en het kleuterfeest. Heeft u geen automatische incasso afgegeven? Dan ontvangt u een brief met informatie over de bijdrage. Hartelijk bedankt voor uw bijdrage namens de oudervereniging en de school.

Dode Hoek filmpje!

Op onze website staat een interessant filmpje en artikel over de dode hoek van een vrachtwagen. De moeite van het bekijken waard! Klik hier om naar de website te gaan.

Geslaagde boekenmarkt

Collage 2018-11-08 15_10_00.jpg

Wat was het een gezellig drukte vrijdag 2 november tijdens de boekenmarkt. Er werd fanatiek gehandeld en onderhandeld en de boeken vlogen voor een mooi prijsje de deur uit.

Project Jong Ondernemen

De groepen 7 en 8 hebben tijdens het project Jong Ondernemen geleerd wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. In groepjes zijn zij zelf een fictieve onderneming gestart. Een echte ondernemer verzorgde een gastles en natuurlijk hebben de groepen een bedrijf bezocht waar zij al hun vragen konden stellen. Op onze website staat een leuke krantenartikel over het project.

oudpapier.jpg

Start krantencampagne!

Binnenkort start onze campagne om ouders/verzorgers warm te maken voor het ophalen van oud papier. We hebben dringend krantenophalers nodig! We vragen jaarlijks 2 avonden van uw tijd. In een ploeg rijdt u door de wijk om oud papiercontainers te legen. De opbrengst van het papier ophalen wordt volledig besteed aan de kinderen. Dankzij onze huidige krantenophalers hebben we bijvoorbeeld extra speeltoestellen kunnen aanschaffen voor het nieuwe schoolplein. Wilt u er eens over nadenken? Spoedig volgt er meer informatie!

Kinderwoorddienst

Zondag 18 November is er tijdens de viering van 11.00 uur in de St Josephkerk (de Kolenkit) een kinder-woorddienst. Het koor “Beatween” zal zingen. Aan de hand van een thema gaan de kinderen aan de slag met een knutselwerkje en wordt er op eenvoudige wijze een verhaal verteld uit de bijbel. We hopen dat er veel kinderen komen.

Andere data die u alvast kunt noteren:

Zondag 2 dec. 9.30 uur Kleutervertelviering (Josephkerk)

Zondag 9 dec. 11.00 uur Kinder-woorddienst (Josephkerk)

 
Prentenboek gemaakt door groep 7A en 1-2B
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden