bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 30 november 2018

Omleiding 4 december

Op 4 december start de gemeente Westland met asfaltherstel aan het fietspad, gelegen aan de Bovendijk. De duur van de werkzaamheden bedraagt één werkdag. De uitvoering geschiedt tussen 9:00 en 18:00uur. Met inachtneming van de veiligheid is besloten dat het fiets-/voetpad volledig wordt afgesloten. Wij vragen u dan ook om het verbindingsbruggetje tussen het schoolplein en het fietspad op de dag van uitvoering niet te gebruiken.
Er wordt op de dag van uitvoering een omleidingsroute ingesteld voor fietsers en voetgangers. Ook worden er verkeersregelaars ingezet om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te borgen. Gemotoriseerde voertuigen (auto’s) zullen geen hinder ondervinden van de werkzaamheden, de route van en naar school is via de rijweg gewoon toegankelijk.

sintpiet_blij.gif

Sint en Piet op school

We zijn hier op school natuurlijk tot over onze oren in de Sinterklaassfeer gedompeld! In onze schoen hebben we een chocoladeletter gekregen (Sint is daarbij geholpen door de Spar Supermarkt in Amsterdam, waarvoor onze dank!) en we hebben een supergezellige Pietenochtend achter de rug. Bekijk de leuke foto’s in onze fotogalerij! Aanstaande maandag mogen de surprises ingeleverd worden in de aula van de school. Dan kan iedereen ze komen bewonderen. En er wordt druk geoefend met liedjes en versjes want het schijnt dat Sinterklaas op 5 december op bezoek komt. Onze Sinterklaas nieuwsbrief met alle informatie kunt u terugvinden op de website, daar staat precies hoe laat de Goedheiligman arriveert.

Kerst komt eraan!

Achter de schermen worden al druk voorbereidingen getroffen voor het Kerstfeest op school. Na overleg met de kinderen is er dit jaar gekozen voor een Kerstdiner op donderdagavond 20 december van 18:00 – 19:00 uur. Met daarnaast op vrijdagochtend een Kerstviering waarbij alle ouders welkom zijn! Binnenkort ontvangt u een speciale Kerstnieuwsbrief waarin alle informatie op een rijtje staat. Leuk om te vermelden dat er in onze Kerstwerkgroep ook 2 kinderen uit groep 8 zitten. Donna en Marenze organiseren de Kerstviering in de kerk; geweldig dat zij meehelpen!

Kerstkaarten

Het is geweldig om in de kerstperiode een kerstkaart te ontvangen van je klasgenootje. Het betekent in de klas echter wel vaak een chaos. Van wie is deze kaart (envelop met naam daarop is al weggegooid)? Kinderen zijn verdrietig (mijn kaart is weg of ik heb er geen gekregen). We willen u daarom vragen om geen kerstkaarten uit te delen in de klas. Tip: 1 kerstkaart bedoeld voor de hele groep is hartstikke leuk! Die kan de juf of meester gezellig ophangen in de klas. Wilt u toch graag kerstkaarten uitdelen? Doe dit dan na schooltijd.

Opening nieuwe schoolplein

Na de kerstvakantie openen we officieel ons nieuwe schoolplein. Op de website zijn de foto’s van het nieuwe plein te bewonderen. Meike en Rosalinde uit groep 8 organiseren het openingsfeest. Ze willen u hierbij van harte uitnodigen om te komen:

2018_11_20_Schoolplein (1).jpg

Beste ouders/verzorgers,
Wij nodigen u uit voor de plein opening. En we vieren dat we weer School op Seef zijn. Het is op vrijdagmiddag 11 januari om 14:00 uur. We zouden het leuk vinden als jullie willen komen. Meike en Roselinde (wij) van groep 8 hebben het georganiseerd. Vanuit de plusklas doen we dit. We hopen dat jullie het een leuke opening vinden.
Groetjes, Meike en Roselinde

Mededelingen

• De foto’s op de website van het schooljaar 2017-2018 (sportdag, kamp groepen 8 en kleuterfeest) worden volgende week van de website verwijderd. U kunt ze nu nog downloaden.
• Vergeet bij een ziekmelding van uw kind niet om zelf af te melden in de TSO-assistent als uw kind ook moet overblijven.
• Bijna alle ouders hebben een koppeling gemaakt met Parro. Via de app op uw telefoon of via uw mail ontvangt u leuke en vaak ook handige berichtjes van de leerkracht.

Nieuwe cursus Spaans

In januari gaan er weer nieuwe cursussen Spaans van start! In de lessen zullen kinderen vanaf 7 jaar spelenderwijs Spaans leren met didactische spelletjes. De lessen worden gegeven op dinsdagmiddagen van 15:30 - 16:15u voor beginners en van 16:20 - 17:05u voor kinderen die al een klein beetje Spaans kunnen (beginners 2).
De kinderen zullen onder andere leren

- groeten in het Spaans
- kennis maken of zichzelf voorstellen
- het abcdario (het Spaanse alfabet)
- de getallen
- kleuren, dieren, fruit en groenten
- wat de kinderen graag willen leren

De kosten voor de beginnerscursus van 10 lessen bedragen 50 euro en de kosten voor de cursus Beginners 2 van 7 lessen bedragen 35 euro. Vindt uw zoon of dochter het leuk om Spaans te leren? Ga dan naar www.spelenderwijsspaans.nl voor meer informatie en aanmeldingen.

kerst kleuter.png

Kleuterviering

Levend Kerstverhaal

Speciaal voor de ouders en kinderen van de groepen 3 t/m 8. Onlangs heeft uw kind een Flyer van het Levend Kerstverhaal meegekregen. Ieder die dit leuk vindt, kan hieraan meespelen. Het “Levend Kerstverhaal” zal gespeeld worden op Eerste Kerstdag om 14.00 uur in de St Josephkerk in Wateringen. Er zal geoefend worden op zaterdag 15 en 22 dec van 10.00 -12.00 uur in de Josephkerk. (Kolenkit) Aanmelden kan via de directe link

 
Pietenochtend
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden