bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 3 september2020

Schoolkalender online!

De schoolkalender met de activiteiten voor dit schooljaar is helemaal actueel en te vinden op onze website. U kunt hem eventueel toevoegen aan uw eigen google-kalender. Er is wel een kleine kanttekening; gezien de corona-richtlijnen kan het zijn dat activiteiten niet doorgaan of aangepast moeten worden. Dat laten we natuurlijk weten!

Afwezigheid leerkrachten

U heeft het vast in het nieuws gezien; een grote zorg van scholen is de afwezigheid van leerkrachten omdat zij bijvoorbeeld wegens klachten in afwachting zijn van de uitslag van een corona-test. Wie vervangt dan deze leerkracht? De juffen en meesters liggen niet bepaald voor het oprapen… Deze zorg hebben wij ook op de Mariaschool. We hebben als team met elkaar afgesproken dat we echt ons stinkende best doen om de kinderen bij afwezigheid van hun juf of meester in ieder geval de eerste dag op te vangen op school. Zo wordt u niet ‘s morgens vroeg geconfronteerd met een bericht dat uw kind thuis moet blijven die dag. Of we daarna ook vervanging kunnen organiseren zal een uitdaging zijn, dat begrijpt u vast! Het kan zijn dat er geen andere mogelijkheid is dan dat we kinderen thuis onderwijs bieden. Zij krijgen dan werk of opdrachten om thuis te maken. We hopen dat dit niet nodig is maar willen u laten weten dat dit wellicht kan gaan gebeuren. Laten we er met elkaar dan het beste van maken!

Geen informatie avond

Helaas, een informatieavond met alle ouders op school is niet mogelijk. De geplande informatieavonden in de schoolkalender zullen dan ook niet doorgaan. De leerkrachten zullen u de komende weken op een andere manier informeren over belangrijke zaken in het leerjaar van uw kind. En ook belangrijk; zij zullen zich aan u voorstellen! Want natuurlijk vinden wij een goed contact met u zeer belangrijk.

Openingsviering

Op donderdag 10 september vieren we met de kinderen dat het schooljaar weer is begonnen! Dit is een aangepaste viering met de kinderen onder schooltijd.

Schoolfotograaf

Op 16 en 17 september komt de Schoolfotograaf langs op school. Dit zal uiteraard gebeuren met inachtneming van de corona-richtlijnen. In een speciale Schoolfotograaf-brief kunt u binnenkort lezen wat er wel/niet mogelijk is!

Overblijven - afspraken

Met de start van het schooljaar is ook het overblijven weer begonnen! Ons team van pedagogisch medewerkers en overblijfvrijwilligers willen er met de kinderen weer een gezellig overblijfmoment van maken; iedere dag! Het is goed om met uw kinderen nog eens samen te kijken naar de regels die er zijn bij het overblijven. Zo weten we allemaal weer wat de afspraken zijn!  Download

Tafeltennis in Wateringen

Op 5 september start TTV de Salamanders in Wateringen weer met de kennismakingscursus tafeltennis. Ze hebben al een hoop inschrijvingen, maar er is nog plek! Tijdens deze lessen leer je spelen met effect, serveren, smashen en nog veel meer. Lijkt het je leuk om mee te doen? Inschrijven kan via werving@ttvsalamanders.nl

Spreekuur Sociaal Kernteam

Ook dit schooljaar kunt u voor vragen over de organisatie thuis, het gedrag van uw kind of mogelijk andere zaken die spelen op dit moment contact opnemen met Mariella Solleveld van het Sociaal Kernteam. Zij kan vrijblijvend met u meedenken of dienen als sparringpartner bij moeilijke situaties.
Op vrijdag 4 september (en verder elke eerste vrijdag van de maand) is er een telefonisch spreekuur tussen 8:45 - 9:45 uur. U kunt dan bellen met 06-13045446.
Zij is ook bereikbaar via emailadres msolleveld@sktwestland.nl. Bij mailen is het fijn als u in het kort aangeeft wat uw vraag is en uw telefoonnummer in de mail vermeldt. Mariëlla Solleveld zal u dan zo snel mogelijk een reactie geven.

Naschoolse activiteiten Cultuurweb

Uw kind heeft deze week de flyer meegekregen met daarop alle naschoolse activiteiten van Cultuurweb. Binnenkort volgt het inschrijfformulier voor de eerste activiteit. U kunt uw kind(eren) pas inschrijven voor een activiteit als u een inschrijfformulier heeft ontvangen. De inschrijfformulieren moeten nog worden verspreid. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.
Zoals voor de zomervakantie al gecommuniceerd, worden de lessen van Atelier Kaas ingehaald op Vrijdag 18-9, 25-9, 2-10, 9-10 en 16-10 van 15.00-16.00 uur in het Natuur-en technieklokaal van de Kyckert.

 
Musical groep 8
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden