bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 21 december 2018

Nagenieten in de Kerstvakantie

In de kerstvakantie kunt u samen met uw kind lekker nagenieten van de decembermaand. Op onze website zijn super veel foto’s te vinden van het Sinterklaasfeest, de surprises en de kerstcrea. Veel kijkplezier!

Opening nieuwe Schoolplein

2018_11_20_Schoolplein-(1)-860-645.jpg

Op vrijdagmiddag 11 januari openen we om 14:00 uur ons nieuwe schoolplein officieel. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Meike en Rosalinde uit groep 8 hebben de opening georganiseerd. De wethouder komt speciaal een woordje doen! We vieren ook meteen dat we ons weer 4 jaar een School op Seef mogen noemen!

Goede voornemens voor 2019?

We zitten nu in het gure en vaak natte seizoen. De kinderen worden wat vaker gehaald en gebracht met de auto. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat het om de school veilig blijft voor alle kinderen. Dus parkeren op de daarvoor bestemde plaatsen, niet dubbel parkeren of kinderen even snel in/uit de auto laten. Samen met u zijn we een echte School op Seef!

rond-rood_poepende-hond_rode-streep.png

Poep op de stoep!

Tot onze schrik ontdekte een oplettende ouder een berg drollen in de perkjes voor onze klassenramen. Ze zijn meteen opgeruimd en voor elke raam hangt nu een waarschuwing; hopelijk kunnen de baasjes lezen!

Luizencontrole

Dinsdag 8 januari worden de kinderen weer gecontroleerd op neten en luizen door ons Luizenopsporingsteam! Het is fijn als de kinderen die dag weinig tot geen gel in hun haar hebben; ook liever geen ingevlochten haar.

Muziekles Muziekvereniging Phoenix

Speel mee met de Samba slagwerkles van Muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen. Samen muziek leren maken onder begeleiding van slagwerkdocent Michel Ponsioen in 8 lessen kennismakingslessen. Tijdens de lessen zullen verschillende instrumenten en ritmes elkaar afwisselen en zal je al swingend iedere week iets nieuws leren.

Wat: Curcus Samba slagwerk
Voor wie: Kinderen tussen de 8 en de 12 jaar
Waar: De Vang, Lange Spruit 86 in Wateringen
Wanneer: 8 woensdagmiddagen,
Eerste les: 30 januari 2019
Kosten: € 50,-
Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen met de leerlingencommissie van de Phoenix via: leerlingen@phoenixwateringen.nl

Spaanse les

In januari gaan er weer nieuwe cursussen Spaans van start! In de lessen zullen kinderen vanaf 7 jaar spelenderwijs Spaans leren met didactische spelletjes. De lessen worden gegeven op dinsdagmiddagen van 15:30 - 16:15u voor beginners en van 16:20 - 17:05u voor kinderen die al een klein beetje Spaans kunnen (beginners 2).
De kinderen zullen onder andere leren

- groeten in het Spaans
- kennis maken of zichzelf voorstellen
- het abcdario (het Spaanse alfabet)
- de getallen
- kleuren, dieren, fruit en groenten
- wat de kinderen graag willen leren

De kosten voor de beginnerscursus van 10 lessen bedragen 50 euro en de kosten voor de cursus Beginners 2 van 7 lessen bedragen 35 euro.
Vindt uw zoon of dochter het leuk om Spaans te leren? Ga dan naar www.spelenderwijsspaans.nl voor meer informatie en aanmeldingen.

Er start een Cursus Uitgebreide Eerste Hulp

Op 22 januari 2019 start een nieuwe EHBO cursus: Uitgebreide Eerste Hulp van het Rode Kruis. Na afloop van de cursus kan de deelnemer onder andere: de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulp verlenen bij diverse verwondingen.
De cursus duurt 20 uur en zal vanaf 22 januari 2019 op 7 dinsdagavonden gegeven worden in het Rode Kruis gebouw in Naaldwijk.
Inschrijving: www.shop.rodekruis.nl / EHBO aan volwassenen / 20 uur klassikaal / Ga dan naar: 22 januari waarbij de organisator Rode Kruis Westland is.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met A.J. van der Meer: johnvandermeer@rodekruis.nl.

 
Kerstcrea
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden