bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 24 mei 2019

Personeel

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat juf Roxanne aan de slag gaat als directeur van de WSKO Jozefschool in Schipluiden. Nu heeft onze IB-er Karin Dame ook te kennen gegeven dat zij na de zomervakantie niet meer werkzaam zal zijn op de WSKO Mariaschool. Karin heeft met plezier als IB-er bij ons gewerkt maar heeft een nieuwe uitdaging gevonden die helemaal bij haar past; ze wordt adjunct-directeur van SBO Merlijn in Den Haag. We wensen haar veel succes! Natuurlijk gaan we Karin missen maar gelukkig hebben we in Annie van der Lans een goede vervanger gevonden. Annie werkt momenteel als IB-er op een andere basisschool binnen WSKO en geeft nu al NT2-begeleiding aan een aantal kinderen op onze school. Na zomervakantie gaat ze aan de slag als IB-er op de WSKO Mariaschool. Uiteraard zal Karin er samen met Annie voor zorgen dat lopende zaken zorgvuldig worden overgedragen.

Groepsindeling schooljaar 2019/2020

Achter de schermen wordt er door het team hard gewerkt aan de groepsindeling voor het schooljaar 2019/2020. Na instemming door de MR communiceren we dit met u en weet u welke juf/meester er volgend schooljaar voor de groep van uw kind staat. We willen u wel alvast laten weten dat er voor volgend schooljaar 2 groepen 3 geformeerd zullen worden. Dit betekent dat de leerkrachten van de groepen ½ nu al aan het kijken zijn wat de beste samenstelling zal zijn. Er wordt gekeken naar verhouding jongens/meisjes, balans in de zorgondersteuning, gedrag van kinderen en natuurlijk ook vriendjes of vriendinnetjes. Ter observatie spelen de kinderen van groep 2 nu al een paar keer in groepjes met elkaar , dit om zo zorgvuldig mogelijk 2 groepen te kunnen maken.

Fietsexamen.jpg

Fietsexamen groep 7

De vlag mag uit voor onze kanjers in groep 7. Zij zijn allemaal geslaagd voor het theorie- en praktijkexamen verkeer. Van harte gefeliciteerd!

Cito toetsen

De komende periode zullen de citotoetsen afgenomen worden in de klassen. Wij willen u vragen om hier zoveel mogelijk rekening te houden met het plannen van tandartsafspraken, orthodondist bezoekjes etc.

Kamp groep 8

Van maandag 3 juni tot en met woensdag 5 juni gaan de groepen 8 op kamp. Zij gaan naar het Kruithuis in Delft. De volgende leerkrachten gaan mee en zij zijn die week alleen via mail bereikbaar: juf Annet, juf Karleen, juf Tessa, juf Sharon, juf Debby P., meester Michael, juf Kimberley en juf Roxanne. Groepen of werkzaamheden worden door andere leerkrachten overgenomen. We wensen hen veel plezier.

Schoolreis/kleuterfeest

Op woensdag 19 juni staan de schoolreis en het kleuterfeest op de kalender. We hopen alvast op mooi weer en informeren u binnenkort over deze dag.

Aan- en afmelden TSO

TSO-Assisstent.png

U bent zelf verantwoordelijk voor het aan- en afmelden van uw kind bij de TSO. Ouders van groep 8, denk eraan uw kind af te melden tijdens de kampweek! En ouders van groep 1 , op 15 juli is uw kind in de middag vrij i.v.m. een uitje voor de leerlingen van groep 2 dat om 12:00 uur start. Vergeet dan ook niet de TSO af te melden, zowel voor groep 1 als 2.

Kyckmar plein - Cruijfplein!

IMG_20190507_084745.jpg

Zoals u wellicht al gezien heeft, hebben we het grote schoolplein een sportieve look gegeven. De Johan Cruijf Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en de 2 basisscholen (De Kyckert en WSKO Mariaschool) gezorgd voor belijningen op het schoolplein. De verschillende kleurrijke speelvlakken kunnen door de kinderen gebruikt worden voor allerlei spelletjes. Ook is er veel los speelmateriaal bijgeleverd. De komende weken zullen gymmeester Michael en de leerkrachten met de kinderen gaan ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het plein.

Kranten ophalers gezocht, nog steeds!

Helaas hebben op eerdere oproepen onvoldoende ouders gereageerd die 2 avonden per jaar ons willen helpen met het ophalen van oud papier. We willen u vragen om nog eens na te denken of u die 2 avonden wilt opofferen voor de kinderen van de WSKO Mariaschool! Van de opbrengsten van het oud papier kunnen we leuke en leerzame activiteiten organiseren, extraatjes die anders financieel niet mogelijk zijn. Bij onvoldoende aanmeldingen zijn we genoodzaakt om 1 wijk op te geven en zullen deze inkomsten teruglopen. Wie wil ons helpen? Meer informatie over wat het kranten halen inhoudt, kunt u opvragen bij Yvon van de administratie. Y.Brabander@mariaschool.wsko.nl

Sparen voor een speelhuisje!

Zoals u allen weet zijn wij aan het sparen voor een speelhuisje bij de kleuters.
Hiervoor hebben wij mee mogen doen aan een statiegeldactie bij Jumbo Koorneef te Wateringen.
Het bedrag wat wij hiermee opgehaald is in totaal € 298,30 en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.
Dit is bij lange na niet genoeg om een huisje neer te zetten, maar gelukkig kunnen wij u melden dat een sponsor zich gemeld heeft die het hele huisje heeft gesponsord.
De sponsoring is gedaan door Steef van Adrichem Holding B.V. (ouder van Klaudia en Liam).
Bij deze willen wij de Dhr. Van Adrichem hartelijk bedanken voor sponsoring.

Dit betekent dat wij alleen nog een bedrag nodig hadden voor de ondergrond i.p.v. de houtsnippers die er nu liggen. Het ontbrekende bedrag zal door de oudervereniging betaald worden en dus kunnen wij het huisje gaan bestellen! In de laatste week van de zomervakantie wordt het geplaatst.

Wij willen iedereen hartelijk danken voor de vele flessen die ingeleverd zijn om dit mogelijk te maken.

Met vriendelijke groet,
Oudervereniging WSKO Mariaschool

Cynthia

In een eerdere nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen dat wij dit schooljaar afscheid hebben moeten nemen van onze collega Cynthia Kooter-Beck. Zij is 2 jaar geleden verongelukt op de motor en nog steeds niet volledig hersteld. Hersenletsel heeft een streep gezet door een normaal gezond leven met een leuke baan in het onderwijs. Cynthia is uitbehandeld in Nederland, maar ze heeft haar hoop gevestigd op een behandeling in Amerika die hier vooralsnog niet beschikbaar is. Haar zus is een crowd fund actie gestart om dit voor Cynthia mogelijk te maken. We wensen Cynthia het allerbeste en steunen haar als school. Ouders die dat willen kunnen via bijgevoegde link meer lezen over Cynthia en deze actie.

Luizenpluizers

Na elke vakantie worden alle kinderen op school gecontroleerd op luizen. Luizen zijn niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Sinds we deze luizencontroles zijn gaan houden, is de school zo goed als luisvrij.
MAAR WE HEBBEN UW HULP NODIG. Er zijn nu weinig luizenouders en daardoor kost het veel tijd. In het kader van vele handen maken licht werk, hopen we dat u ons team wil versterken. De luizencontroles zijn de eerste dinsdag en woensdag na elke vakantie. Wilt u ons komen helpen stuur dan een mailtje naar Yvon Brabander, Y.Brabander@mariaschool.wsko.nl 

Boeken

Wist u dat u via onze website (kinder)boeken kunt kopen bij Boekhandel Vingerling in Wateringen. De school krijgt dan 10% van de omzet terug van Vingerling. Een leuk zakcentje voor de school dat we stoppen in nieuwe kinderboeken voor onze bibliotheek. Denk dus eens aan ons als u boeken wilt aanschaffen!

 
Paasontbijt
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden