bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 15 oktober 2020

Start instroomgroep

Na de herfstvakantie gaat onze vierde kleutergroep starten. Dit is een instroomgroep voor alle kinderen die dit schooljaar 4 jaar worden. We houden zo een normale groepsgrootte bij de andere kleutergroepen en de nieuwe kleuters kunnen fijn wennen in een kleinere groep. We verwelkomen hiermee ook een nieuwe collega! Juf Els van Koppen komt ons team versterken en is de nieuwe fulltime juf van groep 1D. Els is woonachtig in het Westland en werkt momenteel op een basisschool buiten de regio. Ze is de afgelopen dagen op school geweest om het kleuterlokaal in te richten en ze heeft zin om aan de slag te gaan!

10-minutengesprekken

Na de herfstvakantie vinden de laatste ouder-kindgesprekken plaats; zoals u weet hebben we deze naar voren gehaald in het schooljaar omdat zowel u als de leerkrachten het fijn vonden om elkaar eerder te ontmoeten. De data in de schoolkalender kloppen dus niet meer. Als de leerkracht de komende tijd nog eens met u in gesprek wil over de vorderingen van uw kind zult u een uitnodiging ontvangen voor een online of telefonisch gesprek. Bij uitzondering kan er ook een gesprek op school plaatsvinden. Heeft u zelf vragen? U kunt de leerkracht altijd mailen of bellen na schooltijd.

Nieuwe e-mailadressen WSKO Mariaschool

De komende weken zullen wij op school overstappen van outlook mail naar google mail. Dit betekent dat u de leerkrachten per vandaag kunt bereiken op hun nieuwe e mailadres. Via download kunt u alle nieuwe e mailadressen op een rijtje vinden.  Download

Ziekmelden

We zijn heel blij dat de basisscholen open blijven! Het is tot nu toe aardig gelukt om groepen op te vangen als een leerkracht afwezig was. Bedankt voor uw begrip als kinderen toch een dagje thuisonderwijs moesten krijgen van hun eigen juf. We hopen van harte dat we na de herfstvakantie gezond blijven en er elke dag kunnen zijn voor de kinderen. Daarbij helpt het als we gezamenlijk de richtlijnen in acht nemen en kinderen thuis blijven als een huisgenoot positief is getest. We hebben gemerkt dat ouders ons snel op de hoogte stellen als dit het geval is, dat stellen we zeer op prijs. Hier kunt u een handige beslisboom vinden die helpt om te bepalen of uw kind thuis moet blijven of niet.  Download

Schoolbrengweek

De kinderen hebben enthousiast meegedaan aan de Schoolbrengweek. Wat fijn dat er veel kinderen met de fiets of lopend naar school toe zijn gekomen. 

Voor de inzet kregen alle kinderen een klein cadeautje, zoals een stempel, een tekenbordje of een mini spelletje.
We hebben ook geturfd welke klas het meest lopend of met de fiets naar school toe kwam en dat waren groep 7B en groep 8B. Zij hebben een extra klassencadeau gekregen. Zij kregen mooie tafeltennisbatjes om samen mee buiten te spelen.

Om de veiligheid rondom de school te vergroten gaan wij na iedere vakantie een schoolbrengweek organiseren.
Kom de eerste week na elke vakantie zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school. In de klassen gaan wij weer bijhouden hoe iedereen op school gekomen is. De week na de herfstvakantie is de volgende schoolbrengweek.

schoolbreng.jpeg

Elke dag truiendag!

Ook na de herfstvakantie zullen we de lokalen optimaal ventileren en zorgen voor luchtverversing. Het kan zijn dat het in de klas wat frisser is dan normaal. Een warme trui of een vest dat aan of uit kan is dus best handig!

Techniekvlog

Het is deze maand technieken in het Westland. Vanwege de corona richtlijnen kunnen we helaas geen bedrijven bezoeken met de kinderen. Het Westlandse natuur en techniekweb heeft daar iets op bedacht. Zij hebben een aantal leuke vlogs gemaakt met Westlandse bedrijven in de hoofdrol. Leuk om te bekijken in de herfstvakantie! De vlogs vind je hier op de website van WNT web https://www.wntweb.nl/wntweb/vlogs

Dansen in de herfstvakantie

‘Stichting Westland Danst’ organiseert op 21 oktober een ‘Dance Challenge’.

Heb je ooit wel eens gedroomd om in
een echte dans videoclip mee te doen?
Dit is je kans! Op woensdag 21 oktober kan je op verschillende plaatsen in het Westland meedoen met het maken van zo'n stoere dans videoclip.
De aangesloten dansscholen Dance Innovation, Dance for You en Dans Creatie
gaan de hele dag aan de slag om een aantal gave videoclips op te nemen met jullie in de hoofdrol.
Danservaring hoef je niet te hebben. Wel moet je natuurlijk enthousiast zijn en het
leuk vinden om voor de camera te staan.
De videoclips worden op het YouTube kanaal van "Stichting Westland Danst"
geplaatst. Dus toestemming van je ouders /verzorgers is noodzakelijk.
Meer informatie vind je hier. Download

Fijne herfstvakantie!

herfst.jpg

We wensen iedereen een fijne herfstvakantie! Rust lekker uit thuis en stay safe!

 
Musical groep 8
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden