bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 07 februari 2019

De juf is ziek! - Staking?

De AVS ( Algemene Vereniging Schoolleiders) riep directeuren op om deze week zieke leerkrachten niet te vervangen maar de kinderen naar huis te sturen. De bedoeling was hiermee een noodsignaal af te geven aan de politiek, er is een tekort aan leerkrachten. Door te plakken en knippen met IB-ers, directeuren en andere ambulante collega’s voor de klas doen we de kwaliteit van ons onderwijs tekort en blijft het probleem onzichtbaar. De WSKO-scholen onderschrijven dit probleem maar we vinden deze actie te ver gaan. De afgelopen dagen waren er 5 collega’s van de WSKO Mariaschool ziek. Met het nodige kunst- en vliegwerk hebben we dat op kunnen lossen en zijn er geen klassen naar huis gestuurd. Ik ben als directeur supertrots op mijn collega’s die op zo’n moment een tandje bijzetten, extra kinderen begeleiden in de klas, hun programma omgooien of andere taken uitstellen (en dat dan soms in hun vrije tijd afmaken). Natuurlijk weet ik dat deze werkdruk en problematiek ook speelt in andere sectoren. En gelukkig vinden wij op de WSKO Mariaschool dat we de leukste baan ter wereld hebben! Maar we maken ons wel zorgen om de toekomst. Zijn er straks nog genoeg enthousiaste en bevlogen mensen die net zo blij worden van werken in het onderwijs als wij? Willen en kunnen er nog nieuwe leerkrachten voor de klas? Zeer waarschijnlijk wordt vrijdag 15 maart uitgeroepen tot stakingsdag voor alle sectoren in het onderwijs. Veel leerkrachten van de WSKO Mariaschool willen daar hun stem laten horen en hebben aangegeven te willen gaan staken. U kunt er alvast rekening mee houden dat de school die gesloten zal zijn en alleen ( nood)opvang mogelijk is. U ontvangt informatie als er over 15 maart meer duidelijkheid is.

Open dag 12 februari 2019

IMG_20190205_135818.jpg

Op 12 februari 2019 is onze open dag. Kent u een gezin met niet schoolgaande kinderen? Iedereen is van harte welkom. 

 

Een taart voor de juf!

IMG_5230.JPG

Juf Anke wil iedereen hartelijk bedanken voor een fantastisch jubileumfeest afgelopen vrijdag! Ze was werkelijk overdonderd toen groep 8 de aula binnen kwam met wel 50 (!) verschillende taarten! De verjaardagbezoekjes van alle groepen waren reuze gezellig en de kinderen hebben gesmuld van alle lekkernijen. Wat was het moeilijk kiezen! Een leerling uit groep 7 verzuchtte: ‘Kunnen we dit niet elke vrijdag doen?’ Nou, dat gaat misschien wel wat ver maar het was wel een topdag! Heel de WSKO Mariaschool bakt! Alle taartenbakkers super bedankt!

2015-carnaval-alaaf.gif

Carnaval!

Op woensdag 20 februari vieren we Carnaval op de WSKO Mariaschool! De verkiezing voor Prins en Prinses is al in volle gang. Ook leren de kinderen over de achtergrond en geschiedenis van het carnavalsfeest. In de gangen hangen vragen over Carnaval. Weet u bijvoorbeeld hoe die hoed ook alweer heet die prins Carnaval op zijn hoofd heeft? In ieder geval mogen de kinderen woensdag 20 februari verkleed naar school komen. En dat mag maar moet niet hoor! We houden natuurlijk rekening met de kinderen die niet zo van hossen en verkleden houden. Al te heftige accessoires zoals pistolen, zwaarden, scheetbommen en spuitserpentine mogen trouwens thuis blijven, dat zou fijn zijn! Alaaaf!

Kranten ophalen voor de school

We kunnen ze goed gebruiken; een paar extra krantenophalers! Het kost u 2 woensdagavonden per jaar, kranten ophalen doet u samen met een groepje ouders in een wijk in Wateringen. Waar gaan de opbrengsten naar toe? Natuurlijk naar de kinderen! Een deel van het nieuwe schoolplein is gefinancierd met krantengeld. Ook de extra activiteiten in de Kinderboekenweek kunnen we betalen van het krantengeld. Heeft u interesse? Dan kunt u voor meer informatie terecht bij Wendy Steensma, emailadres: wendysteensma@gmail.com  Download

De Luizenmoeder…

luizencontrole-2.png

Ontdekt u bij uw kind neten of luizen? Wilt u dit dan ook melden bij de leerkracht van uw kind? Die geeft het door aan ons Luizen Opsporingsteam en zij kunnen de klas dan nog een keertje extra controleren. Alvast bedankt!

Het Sleutelbos

Na de voorjaarsvakantie starten de cursussen Schrijfdans en Creatief schrijven bij In het Sleutelbos. Een keer uitproberen? Doe dan mee met een gratis proefles op 4 maart!

Cursus schrijfdans

Bij deze cursus gaan kinderen schrijfdans- en tekenopdrachten doen, waar we creatief en met plezier mee aan de slag gaan. Ook werken de kinderen met verschillende materialen zoals wasco, scheerschuim, potlood en verf. Zo vergroten kinderen hun schrijfmotoriek, fantasie en creativiteit.

Voor kinderen uit groep 2 t/m 4, tijd: maandag 15:30 – 16.15 (om de week)

Cursus Creatief schrijven

Deze cursus is bedoeld voor kinderen die graag verhalen bedenken. We doen creatieve schrijfopdrachten. We tekenen, doen een spel of drama-oefeningen die je helpen bij het bedenken en schrijven van een verhaal. Ook krijg je schrijftips.

Vanaf groep 5, tijd: maandag van 16.30 - 17.15 (om de week)

Info beide cursussen:

Kosten: € 57,- (voor 8 lessen), Plaats Rozemarijn 1 in Wateringen.

Aanmelden kan via janneke@inhetsleutelbos.nl Meer informatie:
http://www.inhetsleutelbos.nl/cursussen/

Vrijdag 22 februari 2019

Groep 1 tot en met 4 is op 22 februari 2019 de gehele dag vrij.
Groep 5 tot en met 8 is op 22 februari 2019 de middag vrij.

 
Juf Anke 40 jaar onderwijs
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden