bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief Kerstmis

Kerstcrea ochtend

2415.jpg

Op woensdag 12 december is de kerst crea ochtend. In alle groepen zijn er knutselactiviteiten. De leerlingen van groep 8 helpen daarbij. Het kan zijn dat de leerkracht daarnaast nog helpende handen nodig heeft; u ontvangt dan bericht. Trekt u uw kind (oude) kleding aan waarin zij kunnen knutselen? Alvast bedankt!

Advent en actie “Een Fijne Kerst voor iedereen!”

De komende weken zullen de kinderen tijdens de advent viering op school weer ingelicht worden over de actie ”Een Fijne Kerst voor iedereen!”. Ook in het Westland zijn er gezinnen die moeite hebben om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Kunnen we ons best doen om een ander een Fijne Kerst te bezorgen? Met de WSKO Mariaschool doen we mee aan de inzamelingsactie die wordt georganiseerd vanuit de Josephparochie. Alle WSKO scholen in het Westland hebben zich bij ons aangesloten en sparen mee! Zij leveren hun volle dozen af bij de voedselbank Westland. Iedere groep ontvangt een lege doos die door de kinderen gevuld mag worden met (houdbare en/of verzorgende) producten. Wilt u uw kind de komende weken daarvoor iets meegeven naar school? Denkt u dan aan: macaroni, rijst, soep, blikken met vlees/vis, chocolade, zoutjes, snacks, tandpasta, zeep, shampoo, wasmiddel. Alvast heel erg bedankt voor u medewerking! Tijdens de kerstviering overhandigen we de hopelijk volle dozen aan de parochie. Zij zullen de pakketten bezorgen bij gezinnen in Wateringen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Kerstdiner

Op donderdagavond 20 december van 18:00 - 19:00 uur is er kerstdiner in alle groepen. Iedere leerling mag iets meenemen. De leerkracht van uw kind zal u hier verder over informeren per mail of parro. Vanaf 17:50 uur gaan de deuren open en kunt u uw kind(eren) in de klas brengen. Voor alle ouders/verzorgers is er tussen 18:00 - 19:00 uur een gezellige kerstborrel met een hapje in de aula van de school. De muziek wordt verzorgd door DJ Jayson uit groep 7! Let op: we willen als school graag wat duurzamer zijn en vragen u daarom om uw kind bord,beker en bestek mee te geven in een tas. Dat scheelt een hoop wegwerp plastic. Na afloop van het diner geven we de vuile vaat weer mee!

Kerstviering

Op vrijdagochtend 21 december draaien we een normale schooldag en hebben we ‘s morgens de kerstviering om 9:15 uur in de St Josephkerk. U bent van harte welkom om daarbij te zijn. We verwachten de kinderen gewoon om 8:30 uur in de klas. We lopen met de groepen naar de Josephkerk. We zorgen voor begeleiding. De kerstviering is georganiseerd door Marenze en Donna uit groep 8. Samen met de kinderen uit groep 7 van juf Mandy hebben zij een kerstverhaal geoefend! De muzikale begeleiding wordt verzorgd door ouders en oud-leerlingen. In de kerk zijn er plekken gereserveerd voor de groepen. U kunt daarachter plaatsnemen. Na afloop van de viering lopen we met de groepen weer terug naar school. 

Data en tijden op een rijtje

Woensdag 12 december Kerst creaochtend
Donderdag 20 december Normale schooltijden 
Donderdag 20 december Vanaf 17:50 uur deur open, 18:00 - 19:00 kerstdiner
Vrijdag 21 december Kerstviering van 9:15 - 10:00 uur in de St. Josephkerk
Vrijdag 21 december Normale schooltijden, om 14:45 uur vrij.

img_10667.jpg

Namens het team van de WSKO Mariaschool wensen wij u fijne kerstdagen en een gelukkig 2019.

Met vriendelijke groet,
Team WSKO Mariaschool.

 
Sinterklaas
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden