bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Mariaschool
Nieuwsbrief 5 juli 2019

Groepsindeling

Slecht en goed nieuws

Laten we maar met het spijtige nieuws beginnen. Het is u in de afgelopen nieuwsbrieven niet ontgaan. We gaan aan het einde van het schooljaar van wel 5 collega’s afscheid nemen. En nu komt daar nog een collega bij. Juf Sharon Paalvast uit groep 1/2B gaat ons verlaten. Ze gaat na de zomervakantie aan het werk als leerkracht van de nieuw op te starten innovatieve onderwijs zorggroep van SBO de Kameleon in Vlaardingen. Een baan waarvan Sharon altijd heeft gedroomd en die nu plotseling op haar pad kwam. Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer voor ons en de kinderen van de WSKO Mariaschool maar we begrijpen ook dat er soms een kans voorbij komt die je niet moet laten schieten, hoe ongelegen die kans zich ook voordoet. Dus Sharon, gefeliciteerd met je nieuwe baan! En dan nu het goede nieuws, het is ons op deze krappe arbeidsmarkt toch heel goed gelukt om nieuwe enthousiaste leerkrachten te vinden die graag op de WSKO Mariaschool aan de slag willen! Naast Trix de Zeeuw, Patricia Vlielander, Jennifer Aalbrecht en Ine van der Heijden komt komend schooljaar ook Mariska Groenewegen bij ons werken. Trix is net afgestudeerd en staat te popelen om aan het werk te gaan met haar eigen groep. Patricia, Jennifer en Mariska werken allemaal al een aantal jaren in het onderwijs en brengen hun ervaring en ideeën mee. En natuurlijk komt Ine van der Heijden na een jaar afwezigheid weer terug bij ons op school. We zijn erg blij met al deze nieuwkomers! Met het team hebben we zorgvuldig gekeken hoe we kennis, ervaring en kwaliteiten het beste kunnen verdelen over onze groepen. Daarom komt voor u de groepsindeling wat later dan gewoonlijk. Excuses, hopelijk heeft u hier begrip voor!

Rapportinloop

Op woensdag 10 juli ontvangen de kinderen van groep 2 t/m 8 hun rapport. De kinderen uit groep 1 krijgen een overgangsverhaal mee waarin de juffen vertellen hoe het afgelopen schooljaar is verlopen, vanaf volgend schooljaar geldt dit voor alle kinderen in groep ½. U bent om 12:30 uur welkom in de klas van uw kind om samen het rapport in te kijken en eventueel nog wat te vragen aan de leerkracht.

Bedankochtend 17 juli

Bedankt.jpg

Op woensdag 17 juli is iedereen uitgenodigd voor onze fenomenaal gezellige bedankochtend! Neem uw klapstoeltje mee, wij zorgen voor koffie/thee en iets lekkers. En samen met de kinderen kijken we naar een leuke voorstelling, allemaal op het schoolplein!
Het programma:
• Vanaf 10:00 uur ouders, verzorgers, flitsmoeders, overblijfmoeders, krantenvaders welkom! De koffie en thee staat klaar!
• Vanaf 10:20 uur komen de kinderen met kleedjes een plekje zoeken op het plein
• 10:30 uur De voorstelling gaat van start!
• 11:10 uur Onze vertrekkende collega’s worden in het zonnetje gezet, u kunt ze na afloop de hand schudden. (Debby Peters en Sharon Paalvast kunnen helaas niet aanwezig zijn, zij zijn donderdagmiddag uit school nog even aanwezig in hun lokaal zodat u hen ook gedag kunt zeggen)
• 11:20 uur We maken een tunnel op het schoolplein en zwaaien de leerlingen van groep 8 uit!

Donderdag 18 juli Vakantie!

Donderdag 18 juli is de laatste schooldag voor de kinderen. Om 14:35 uur verzamelen we met groep 3 t/m 7 op het schoolplein om gezamenlijk de laatste minuten van het schooljaar af te tellen. U bent van harte welkom! De kleuters blijven in de klas want daar worden de kinderen van groep 2 de klas uitgeveegd door de juf; zij gaan de kleuterklas verlaten. Om 14:45 uur luiden we ouderwets de schoolbel en is het vakantie!

 
Battle of de Beach
 
Mariaschool

Koningsspil 47
2291 MB Wateringen
0174 - 292 981
info@mariaschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 mariaschool.wsko.nl
Online versie | Afmelden