Mariaschool

Actiedag 6 november 2019

Beste ouders/verzorgers,

Het was een roerig weekend met berichten over een afgesloten convenant, een staking die niet en toch weer wel doorging. Onze zorgen over de toekomst van het onderwijs en dus de toekomst van uw kinderen zijn in ieder geval niet weggenomen en daarom gaat onze actiedag op 6 november, zoals al eerder aangekondigd gewoon door!

  • Het actieprogramma:
    Op 6 november mogen de kinderen van groep 1 t/m 7 uitslapen en daarna in pyjama naar school komen! De schooldeur gaat vanaf 8:30 uur open en u kunt met uw kinderen binnen komen tot 9:00 uur. Dan start het programma van onze actieochtend!
  • Let Op: Er gaan ook een aantal collega's staken. Daarom kunnen we niet alle groepen opvangen; de groepen 8 zijn vrij. Als u voor uw kind in groep 8 echt geen opvang kunt organiseren, kunt u dit aangeven bij de leerkracht.
  • Op woensdag 6 november wordt er geen les gegeven in de groepen; alleen de gymlessen gaan door volgens het rooster (uitgezonderd groep 8) 
  • Tijdens de actieochtend is er ochtendgymnastiek onder leiding van groep 7 van juf Mandy, verwennen we de leerkrachten met een ontbijtje en gaan we met de kinderen een heleboel herrie maken! Misschien schudden we ze wakker in Den Haag? Want uw kind is en blijft onze topprioriteit! De kinderen mogen woensdag een gezelschapsspelletje meenemen naar school. 

Natuurlijk, 460 miljoen is enorm veel geld! Maar het is voor een groot deel niet structureel en veel te weinig om de problemen in het onderwijs op te lossen ( werkdruk, lerarentekort).

Op woensdag 6 november willen we daarom van ons laten horen!